Home / hardlopen en mediteren

 

Op het eind van mijn rondje hardlopen kwam ik een bankje bij een meertje tegen. Stil en met mijn ogen dicht focuste ik op de geluiden om mij heen. Het knisperen van het riet alsof er grote druppels water rond mij vielen, een vliegtuig in de verte, hoog vogel gefluit. Het lijkt wel alsof ze elkaar antwoord geven. “dit is een gedachte,  dit hoeft helemaal niet waar te zijn” hoorde ik mezelf in gedachte vriendelijk corrigeren. Een auto, nog één, en nog één, een waterhoentje, een meeuw….

Terwijl ik mediteerde op gehoor merkte ik bij mezelf op dat ik in mijn hoofd dit hele stuk al aan het schrijven was. En viel het me op dat ik op deze momenten geen of veel minder aandacht voor de geluiden om mij heen had.

hardlopen en mediteren

Erg? Nee hoor.

Vroeger was ik kwaad op mezelf geworden met als tekst “Kun je nou nog geen eens je even op één ding concentreren? Waarom kan de hele wereld dat nou wel en jij niet?”

Nu weet ik beter. Gedachte komen en gaan en meditatie betekent niet dat je de gedachten uitzet. Je herkent ze alleen sneller waardoor je er niet in mee hoeft te gaan en ze sneller kan loslaten.

Een meeuw, kletsende meisjes en…..

Ik werd weer afgeleid maar nu door een gevoel. Geen onprettig gevoel. De warmte van de zon voelde ik op mijn gezicht. Heel bewust werd ik van dit gevoel op mijn wangen, neus, ogen en wat het mij voor een gevoel van binnen gaf.

Tevreden wandelde ik naar huis.

Wat heeft mindfulness mij toch veel gebracht!

 
Share this page
 
 

Advertising

Recenties

 • Ik vond het erg leuk om yogakaarten te trekken en dan deze met de hele groep te doen. Je wordt er ontspannen van.

  lisa,
   
 • Mijn dochter is een dromerige dame. Maar vanaf het moment dat ze bij je op kinderyoga zit is ze assertiever in haar doen en laten en niet zo dromerig meer. Ook kan ze nu goed slapen en is ze rustiger.

  Wij willen jou bedanken voor de hulp aan onze dochter

  Leticia en Vincent,
   
 • Noa heeft de massage van gisteren op papa en mama geoefend. Heerlijk! Was ik maar een kind, dan wilde ik ook mee!!

  Joyce Granozio,
   
 

Blijf op de hoogte