Home / Tieneryoga op school

 

De tieners zijn te jong voor yoga voor volwassenen en te oud voor kinderyoga. Maar uw school wil wel dat deze jongeren hun concentratie kunnen verhogen, dat ze hun emotionele controle en hun lichaamshouding verbeteren en dat er minder pestgedrag en agressie op uw school is.  Ze hebben het druk op school, moeten voldoen aan de verwachtingen van vrienden (denken ze), ze voelen zich soms onzeker, gestrest  en onder druk staan.  Er gebeurt veel in deze periode. Ze maken grote veranderingen door op lichamelijk, geestelijk en emotioneel gebied.
Yoga voelt dan als een cadeautje. De vaste onderdelen in de les zijn: groepsgesprekken, yogahoudingen, ontspanningsoefeningen, visualisaties en meditatie. Maar ook komt tekenen, masseren (over de kleding heen), yoga met z’n tweetjes en brain-gym aan bod.

In de lijst met voordelen van yoga kunt u zien waar tieneryoga nog meer goed voor is.

Maar we maken vooral veel plezier.
De meeste jongeren zullen de yogales als een heel prettige les ervaren.

ENKELE UITSPRAKEN:

“Ik voel me zo lekker rustig”.
“Gaan we weer slapen?” (ontspanning na de les)
“Pfff dat is best zwaar”
“De massage was echt fijn, waar koop je die dingen?”
“Yoga is echt leuk, vooral die oefeningen die we samen deden”
“Mijn hoofd is echt rustiger geworden”
“Deze yogales was echt een schot in de roos, leerkrachten en leerlingen waren super enthousiast” (leerkracht)

 
Share this page
 
 

Advertising

Recenties

 • Ik was redelijk sceptisch en het leek me tamelijk zweverig. Toch hadden mensen in mijn omgeving positieve ervaringen met mindfulness, dus ik waagde het erop. WAT EEN AANWINST! Ik ben mij bewust geworden van mijn emoties en handelen en kan dit nu in perspectief plaatsen.

  Iedereen kan hier zijn profijt echt uithalen!

  Een deelnemer van de mindfulness training voor volwassenen.

   
 • ” F. Heeft genoten van het yoga feestje. Voor mij als moeder was het mooi om bij binnenkomst ( na het feestje) 5 meiden te zien die heerlijk bij zichzelf waren gekomen. De locatie en de meiden straalden rust uit. Het maakte me blij  om ze zo te zien”
   
 • Frances (17) vond de tiener-yogales echt heel erg fijn. Ze wil het liefst elke dag wel komen. Ze vindt de groep ook heel leuk. Het voelt heel erg goed en kan volledig zichzelf zijn. Ze gaat dus zeker door!

  Elly (moeder),
   
 

Archief

 

Recente berichten